before tonight's a memory, let's go out, i'm still young

jag har hittat min ipod. efter nästan två veckors saknad är den tillbaka i min ägo. och åhh vad jag saknat den!
välkommen tillbaka waster, låt oss aldrig skiljas åt igen!

:D:D:D:D:D:D:D <-----en massa glada msn-smileysar får representera min lycka över att en av mina största matriella kärlekar är tillbaka i mitt liv.

ikväll ska vi på nyårskalas hos daniel. det blir fint!

/johanna


jag är avokadoflickan

hej bloggen

de senaste dagarna har jag:

-läst böcker. denna veckan har jag börjat på första delen ur "på spaning efter den tid som flytt" och tröttnat... bara 400 sidor kvar!!! parallellt med den läser jag även en bok om palestina-konflikten och en novellsamling av olika nobelpristagare.... Som ni märker kära bloggläsare är jag på väg att bli en mycket bildad kvinna.

-spelat alldeles för mycket bitch. det har gått så långt att jag kan se de färgglada bubblorna när jag sluter mina ögon, framför mig ser jag hur min fantasi spräcker bubblorna i rasande fart och hur jag sedan går vidare till nästa nivå. det har till och med gått så långt att jag drömt om spelet på natten. jag måste sluta men jag kan inte.

-ägnat alldeles för mycket tid vid datorn i allmänhet. när någon av mina prettohoror loggar in på msn kan jag helt enkelt inte slita mig från dem. msn lär bli min död. men vilken fin död det lär bli!

-ätit avokadomackor. jag är ju avokadoflickan. som av en tillfällighet ska jag snart mumsa i mig en. (en avokadomacka alltså, inte äta en avokadoflicka!)

-fortfarande inte hittat min ipod, vart kan den vara? snart börjar jag skolan och då behöver jag min waster. (den heter waster, döpt efter the libertines låt "what a waster" under min libertines-period)

-sett på film och förundrats över de skruvade könsrollerna i love story och the graduate. hatade de båda filmerna med hela mitt hjärta. om jag hade känt oliver barrett eller ben braddock i verkliga livet hade jag kastat böcker i huvudet på dem. (lea, du vet nog vilka böcker jag skulle kastat!) egentligen kanske det inte handlade om skruvade könsroller, kanske grundar sig mitt hat sig i att de manliga huvudrollerna är helt utveklingsstörda. det ligger ju i sin egen logik att en tjej inte skulle ta tillbaka en kille hon dejtat en gång som dels på den första dejten tog henne till en strippklubb och sist men inte minst legat med hennes mamma? dock har inte hela lovet ägnats åt dåliga filmer. en av de bättre jag sett under ledigheten är clockwork orange. älskar den!

-fått frågan "går du ut varje helg"? ja??? dekadens och dans är att leva! (om jag inte går ut så sitter jag hemma och spelar bitch och vi har ju nyss dragit slutsatsen att det är det mest destruktiva man kan syssla med en fredagkväll)


/johannanannanananannanannannananananananana

go on go on



fick antagligen cancer eller nåt när jag scannade in handen
men som sagt, man måste ju lida för konsten.
OK jag ska sova
/Malin


längtar till arvika ju
och USA och ja


ÄR TRÖTT

no one sleeps in the hanging garden

efter timmar/dagar/veckor av lidande:



det är natt, men varför ska man sova?
the cure, akvarell, te, brott & straff
/malin

psychocandy

okej nu ska här bloggas. ett långt inlägg ska det bli till och med, då krav på längre inlägg har minsann kommit in från vissa håll. personligen tycker jag långa blogginlägg är jättejobbiga men aja!

IGÅR, hamnade vi på underjorden och en tillställning med det passande namnet underground! det var faktiskt väldigt trevligt. mycket människor, mycket dans och förhållandevis dramafritt! vi stannade ungefär tills dom stängde, sen gick vi hem och sov och johanna drack oboy. tidigare under dagen gav jag mig även in i mellandagskriget och köpte i alla fall en klänning. en svart klänning. nu ska jag inte köpa fler svarta klänningar på ett tag, då majoriteten av min gaderob verkar bestå av just - svarta klänningar?

IDAG, sov jag till ett..åt frukost med malin till klockan halv fyra! har gjort väldigt mycket idag, bland annat läst kafka i badet och ätit digestivekex. och just det, kollat på paradise hotel också! värd dag.

NU, ligger jag i min säng och lyssnar på jesus and mary chain, ska snart sova hade jag tänkt eftersom jag av någon anledning har massa planer imorgon.

snart är det nyår föresten..är pepp! ska på middag hos min fina lina och sen vidare på fest med massor av sötisar! blir nog flott! pusspuss.

/lea

ps. var nog tur att jag inte "försökte" låna en viss skjorta igår... ds.



epic

saker ni bör göra i mellandagarna:
-försöka låna kycklingens kylling-skjorta (det ska lea göra!!!)
-lida för konsten
-hata män
-dansa
-inte försöka applicera lösögonfransar

/johanna och lea

qQ

en bild från Saras klubb Young Folks som var i början av december...
otroligt fint att jag står en bit ifrån mina vänner som att jag inte kände dom hahaha



Foto Amanda Åkerman

/malin

tjugofemte december tvåtusennio

idag är det juldagen! för mig har det varit chilldagen minsann. hoppas alla har haft en fin och mysig jul och sådär, det har jag haft! har fått fina julklappar - både önskade och udda sådana, samt ätit ungefär..oavbrutet? och gått upp typ tio kilo på kuppen. perfekt.

nu, däremot har jag precis sett en film som jag länge velat se. 500 days of summer heter den. var den värd att se då? jo det tycker jag verkligen! om inte annat så är killen och tjejen i filmen (joseph gordon-levitt och zooey deschanel) skitsnygga. se den! på tal om zooey deschanel (hon har inte särskilt stor roll i den men ändå) så har jag snart tänkt att se ännu en film som jag visserligen sett hundra gånger förut, nämligen almost famous. se den med!

/lea







to catch a monster

En blygsam spellista för natten



/malin

ett brev skickat tusen gånger

en mystisk lea hemma hos en johanna som inte vill vara med på bild, en mörk tisdagskväll i högsbohöjd när snön ligger som en vit/grå sörja på moskén utanför johannas fönster.
johanna ville ha cheesecake, men tillslut fick hon istället pepparkakor.
lea sparkade mig i ansiktet på natten och la sig på mig, men jag överlevde!



jag fick ett fantastiskt fint brev innehållande en fantastiskt fin skiva från en fantastiskt fin maja idag.
en försenad födelsedagspresent som blev lite mer som en julklapp. tack ♥
/malin


for M

malin, jag hittade din födelsedagspresent här hemma :0 kanske dags att du får den snart? hahaha
/Lovisa


cheesecake <3


the sound of silence

gårdagskvällen spenderades med lea. det förtärdes friterad mat och i ett lyckligt tillstånd låg vi sedan på golvet i min bror rum och konverserade. det var fint.


saker som snurrar runt i mitt huvudet:

- hur mycket jag önskar att jag inte firade jul. värdelös tradition.

- att jag mitt i julklappsshoppande kom på att jag måste ha en tomatröd basker. nu. dagdrömandes satt jag sedan på spårvagnen och fantiserade om att jag skulle bära den varje dag. och jag blev om möjligt ännu saligare när jag i min huvud bestämde mig för slänga ut mina stickade bohem-helvets-mössor som mamma köpt åt mig på primark efter jag inhandlar min nya röda basker. besvikelsen var enorm när jag sedan anlände till emmaus och jag märkte att det visserligen fanns tre tomatröda baskrar i butiken men de alla vara i fel storlek.

- min ipod är borta. jag hade den senaste i torsdags när jag diskade. sedan dess är den spårlöst försvunnen. jag har vänt in och ut på hela lägenheten. vart är den? har min lillebror sålt den för att köpa godis? har min storebror sålt den för att finansiera sitt nikotinberoende? har pappa sålt den för att köpa sushi? om ja, får jag smaka på sushin?

/johanna

SNÖ

det är faktiskt mysigt! fruktar bara den stunden när allt detta blir till slask...



När staden snöat över, och gården blivit vit
Då vet du att jag drömmer, jag drömmer dig hit
När allt snöat över, och gården blivit kall
Då vet du att jag drömmer
För det är snö,
det är som moln överallt

/malin

na na na

i fredags! det blev pepparkakor, te, harry potter, och massa tjöt. otroligt trevligt!

(väldigt charmiga bider föresten, hahah)

elin

MÖL

sofia

jessica, hanna

marjolein

hanna, johanna

(jag)


älskar att det är halt ute och att jag är halk-expert även på släta, torra ytor
/malin

örjan

hittade en gammal bild!



skolavslutning i dag <3
om en stund kommer det lite folk hit, ska bli nice............

/malin

a mockingbird

detta är vad jag kommer ägna mig åt framöver. och att damma mitt rum kanske?



eftermiddagen + kvällen spenderades hos klara, med te och piano och beatles.

/malin

ett mästerverk

magi och ingenting annat skapade dessa sex komma två timmar av fulländade toner..jag talar om spotifylistornas spotifylista! gjord av mig och min storslagna vän dennish.

LYSSNA OCH NJUT

/lea

en söt-katt



HÄR lägger jag upp bilder då och då, om någon kände sig intresserad.

vi kollade på nightmare before christmas idag i skolan på kultur- och idéhistorian, det var awesome eftersom det är ganska fet. se den om du inte sett den!

/m

Pepparkaksbakning

Det här med glasering av pepparkakor var nog inte min grej.



dagens filmtips: Howl's Moving Castle "Det levande slottet" av Hayao Miyazaki, som förövrigt gjort massa andra bra filmer!

/malin

cultivated leisure is the aim of man

gillar att det nu är försäkrat att vi mellan den femtone och sjuttonde juli tvåtusentio kommer befinna oss på arvikafestivalen och sprida kultiverad fritid åt folket! bäst för babyshambles att dom dyker upp också.

imorgon ska jag upp tidigt och ringa och försöka få en tandläkartid. ser inte fram emot det :(

däremot, ser jag fram emot att sova. godnatt! /lea

dagens låt:


indie som kattsingen

på fredag ska vi hämta vår katt som pappa köpt (eller fått eller whatever). dock vet vi inte vad den ska heta???

pappa föreslog: skrollan, humlan och kattis.

jag spydde på hans förslag och föreslog henrik berggren, katt, katze, lolcat, prettokatt och lou reed. pappa dissade alla förslagen.... :(      <--------------ledsen msn-smiley

så till dagens frågeställning:
1. eller hur man kan döpa en honkatt till henrik berggren?
2. får jag kasta sten på katten om pappa får sin vilja igenom och döper katthelvetet till kattis?
3. och slutligen, någon som har ett förslag på ett bättre kattnamn?

/johanna


UPPDATERING: nu kom jag på det. ska självklart döpa den till gudrun schyman!!!! ska bara övertala pappa.

UPPDATERING 2: han sa nej. :( men jag ger såklart inte upp.

oh my love, I'm a poet

söndag igen då! lyssnar på bd och äter godis, det enda rätta. igår var det fransk afton hos flotta kungshöjdskvinnan minsann, det var fint! men viktigast av allt - en helig skrift kom till. efter oräkneliga timmar av ihärdigt lidande för konsten fanns den bara där. bibeln. som om det inte vore nog fick vi även uppenbarelser i form av budskap på kylskåp skrivna av ingen mindre än HB själv. gud finns.

idag stod luciatåg på schemat, storslaget! är väldigt stolt över dagens insats, helt klart. kanske borde söka till idol? kan sjunga last christmas. får se. skola imorgon, pepp! ska gå och lägga mig snart..gillar tanken! överväger dock att se ett avsnitt av mysteriet på greveholm först. puss!

/lea



är man etta på listan så är man

love means never having to say you're sorry

såg precis "love story".
cp-dålig film.
inte okej alls.

/johanna

du vet var det sitter och siktar

en låt som det absolut inte går att tröttna på


jag kör på vampyr-tema idag, tänker inte gå in närmare på det.
i helgen har det varit mys, fransk afton och en bibel har skrivits.

/malin

,

idag friar vi den fria kärleken

/prettohororna förutom glasvegas-caroline som har svinis och lovisa som som sitter hemma och lyssnar på EMD

zzz

idag har malin namnsdag. alla fira!
det är förövrigt synd om henne för hon typ hostar upp sina lungor.
stackars sjukling.
imorgon är det helg. känner peppen!

nu ska jag sova.
puss!

/johanna

färskt

brieost är gott

ok

ett klargörande:
avokado är indie.

alla som inte gillar avokado är våldtäktsmän


gott??? ja

peppar inför helgen....

idag har jag
-luntat i rökrutan på skolan.
-inte gjort något mer

puss /johanna

AM

precis som Pauline skrev, 2 sekunder in på videon syns johanna, jag, caroline, ylva, paulines hand & den bitchiga spanjoren som snodde paulines plats på way out west...
otroligt fint hahah



/malin

ett litet sent okej

... men de är ju bättre sent än aldrig!
jo, tänkte när jag inte har bloggat på så länge, tänkte jag bevisa min fortfarande delaktighet i prettohornas vackra blogg, och säga att glögg är v e r k l i g e n okej. ingen jul utan glögg helt enkelt! ja, johanna, du minns väl bara den (faktiskt äckliga) glöggen du bjöd mig för några år sen. hahaha.
aja, hörs! /eran glömda Lovisa

saker som fascinerar mig:

trumkomp
flyttfåglar
13-åringarna som åker min buss
konstiga djur som finns i havet
mozart
naturkatastrofer



/malin

ínte okej

jag gillar inte heller glögg!
/carolinis

okej

jag gillar glögg!

/Malin

hej

först och främst måste jag få ge mitt statement i glöggfrågan. glögg är okej! det är okej med glögg. glögg förtjänar bättre än en hatisk johanna!

jag har lyssnat på julmusik idag. och på söndag ska jag, tro det eller ej, vara med i ett luciatåg! det lär bli epic. plötsligt blev jag julterrorist över en natt?

annars då? äter popcorn, som vanligt. är allmänt cool, som vanligt..eller vänta, kan vara så att en anonym person avslöjade min mystiska fasad som jag filar så hårt på dagarna i ända? tänka sig! det är inte lätt. men frågan är om det verkligen är så svårt att stå för sina åsikter?

gillar fortfarande lediga tisdagar! ska sova länge imorgon. peace out!

/lea

nej

hej jag heter johanna och jag hatar glögg.

that boy's no different today, except in every single way

extremt ovärd helg.
efter 5 timmars köande (6 timmar kvar till insläpp...) fick vi veta att spelningen var inställd.
kuuuuuuk, som klara skulle sagt.


en liten lista angående helgen

dåligt (förutom att Pete ställde in):
-min jacka gick sönder
-massa onödiga pengar spenderades
-jag har fått ont i halsen, igen
-nu finns det ett nytt datum att vara nervös inför
-är apatrött
-missade massa roliga saker som hände här hemma

bra:
-fick nya schtekiga vänner från kristianstad
-träffade moa & karin
-träffade adam och petes flickvän
-fick se malmö (lol)
-fick en gratis Pete-tshirt (som annars kostar 200 kr, väääärt)

annat kul fakta: en knäpp tjej från stockholm rev ut en bild på Pete ur tidningen och eldade upp den. Det var både komiskt och läskigt.

/malin


hand in hand in a violent life

cirka en timme och tio minuter kvar tills söndag blir till måndag och helgen v 49 är officiellt slut. så vad har man haft för sig? en hel del skulle jag vilja svara på det! det har varit hemliga klubbar, dans och dekadens i omåttliga mängder. det är så det ska vara!

idag däremot har jag, i stil med de flesta andra söndagar, inte åstadkommit någonting. har ätit indisk mat, det var gott. det är andra advent också föresten och jag har ingen julstämning whatsoever. den kommer väl när den kommer antar jag. imorgon är en chilldag med en lektion, det gillas! för övrigt får man ont i halsen av att skriksjunga med i shoreline och jag suktar efter en arvikabiljett! fint lär det bli.

så här ser jag ut ibland föresten, om någon undrade. posa, jag? har aldrig hört ett konstigare påstående. är man inte flott så säg!

/lea



,



/m

en utomordentligt frigjord indieflicka

helgen:
- petes konsert i malmö blev inställd. oväntat?
- i fredags natt var jag och lea på underjorden och firade den fria kärleken.
- i lördags var vi också på underjorden (börjar bli stammis där?). de spelade shoreline två gånger. vi lolade och sjöng med.
- åt precis sallad
- igår spillde någon rödvin på min skjorta förresten. idag är fläckarna spårlöst försvunna. udda?
- för övrigt ska alla åka till arvikafestivalen 2010. känner peppen!

nästa vecka blir det fest med franskt tema hemma hos ellen. det ska bli epic!


/johanna

jag gillar inte julen


men detta är epic!

puss!

/johanna

gfhjklöl

awesome låt



som sagt så bär det av till malmö och pete doherty imorgon, PEPP!

/malin

pepp

yoooo!

i helgen ska alla prettohoror ut på olika äventyr....
på lördag ska malin och lovisa ska se han-där-som-sjunger-den-där-fuck-forever-låten-och-som-brukade-spela-i-samma-band-som-carl-barat...
kul!

jag, lea och caroline (och några andra) ska ut på storslaget party istället. känner peppen!

idag läste jag i metro om att twilight ska komma som porrfilm... möjlig julklapp till malin kanske... hoppas den släpps som dvd bara....

för övrigt har jag gjort en epic playlist. den innehåller bara låter som är något av följande:
- nostalgiska (gjordes runt 2000)
- lite pinsamma att erkänna att man lyssnar på
- anses av allmänheten som uttjatade
för tillfället lyssnar jag på "pretty fly (for a white guy)" med the offspring.
ska bara sammanställa listan så den är komplett sedan ska jag självklart lägga upp den på bloggen!
det är nog den bästa spellistan jag någonsin gjort!
på bussen förut kom på mig själv med att bli löjligt glad när jag insåg att jag skulle få lyssna på spellistan när jag kom hem! just nu spelas "dirrty" med christina aguilera....

ELLEN!
är det denna outfiten du hade i huvudet när du klädde dig imorse?

bonnie and clyde är ju självklart väldigt fashion.
prettohororna är mycket stolta över dig!

/johanna

Young Folks

Saras klubb på mingel igår! Med jessica, hanna & klara. gryyymmmt



Ram di dam spelade

i övermorgon är det PETE (!!!!!!!!!!!!)
la roux låter lite som miley cyrus, gillar det
xxxx /malin

Guys & Dolls



glömde säga att vi var och såg musikalen Guys & Dolls på göteborgsoperan igårkväll med estettvåorna!
den var najs fast lite seg i mellanåt, enligt mig. för lite dans!!!
men överlag var det kul.
träffade Pauline som jag saknat jättemycket!

/malin

left something in Moscow

Det är så frostigt och soligt ute! Fint!!! Och det var 8 minusgrader när jag gick till skolan imorse!!!!!!!
Mina skor från Umeå kom idag och ikväll är det Young Folks på mingel........

nu ska jag ut och lida lite för konsten.
3 dagar kvar!

igonorera katthåren på strumpbyxorna/skorna heheh

/malin


RSS 2.0